nieuw logo-godlyplay-
Zomer,
voorbij de druk en drukte van alle dag.
Tijd voor tijd.
Voor leeg worden,
voor spelen,
verhalen vertellen, verhalen horen,
samen nieuwe verhalen maken.
Met hen die je lief zijn.
Verhalen van nu verweven met verhalen van toen, verhalen van God.
Samen zin zoeken. In het leven van alledag.
Binnenin de van godgegeven gevoeligheid voor zijn Aanwezigheid.
Gewoon thuis,
of in dat tentje op de camping,
het huis(je) bij de zee, de bergen en het bos.
Misschien is dat wat voor jou…voor jullie….

poppetje nieuwe vertellers

Van harte gefeliciteerd!

Boukje, Chris, Edith, Esther, Jaap, Maike en Sandra.
Jullie zijn een nieuwe groep getrainde vertellers. WELKOM!
We zijn blij om deze groep mensen toe te voegen aan onze gemeenschap van Godly Play vertellers en deurwachters. Het was een vreugde om in het weekend van 5 – 7 juli samen verhalen te horen, ons te verwonderen, te spelen en aan de slag te zijn.
Nu zijn jullie weer thuis rond Breda, den Haag, Assen, Leiderdorp en Assen. En de reis gaat nu verder: verhalen leren, materialen verzamelen en vooral eindeloos spelen onderweg.
Geniet van de reis!

Podcast OPEN DEUR

Het magazine Open Deur, over geloven en het dagelijks leven, geeft sinds kort ook een podcast uit. De aflevering die nu in de maak is belicht de wereld van Godly Play. Wat maakt een verhaal tot een goed verhaal? En wat betekent het eigenlijk om niet slechts 'verhalen' door te geven, maar een heuse 'geloofstaal'? Luister vanaf september naar Elianne …
Meer lezen
Podcast OPEN DEUR

Een nieuw verhaal, ‘De Bijbel’.

Een nieuw verhaal, ‘De Bijbel’.
Met de nieuwe Vlaams-Nederlandse vertaling van het eerste verhalenboek van Godly Play hebben we direct een nieuw en onbekend verhaal gekregen. Na de zomer start je Godly Play- of kinder (nevendienst) kring weer. Dit verhaal vertel je als tweede verhaal na de zomer. Marjolijne heeft zich erover verwonderd. In ‘Volume 2, The complete Guide to Godly Play’, staan de eerste …
Meer lezen

Godly Play in OPEN DEUR

Irma Visser en Aletta Wilsing hebben op verzoek van Open Deur een artikel geschreven over Godly Play in hun zomernummer: SPELEN. ‘Als je groot bent / wil je dan niet meer spelen / of mag het dan niet meer?’ vraagt dichteres Tjitske Jansen zich af. Als spelen uit je leven verdwijnt, raak je iets belangrijks kwijt. Want spelen geeft plezier. …
Meer lezen
Godly Play in OPEN DEUR
Groene cijfers dankzij aantal grote giften

Het beheren van de website, administratiekosten, het vertalen van verhalen, de aanschaf van vertelmaterialen: het is maar een greep uit de kosten die St. Godly Play Nederland jaarlijks maakt ten behoeve van haar vertellers en geïnteresseerden.
Sinds we in 2018 een stichting werden, ontvangen we voor deze kosten geen lidmaatschapsbijdragen meer. We hoopten dat veel oud-leden hun lidmaatschapsbijdrage als gift bleven schenken. Dit is echter niet gebeurd. Gelukkig ontvingen we in 2018 een aantal grote giften waardoor we het jaar financieel gezien toch positief afsloten.

Voor het jaar 2019 blijven de giften (groot en klein) echter achter op onze begroting. Daarom doen we een dringend beroep op jullie. Willen jullie overwegen jaarlijks €25,00 (of een ander bedrag) aan St. Godly Play Nederland te schenken? Vanwege onze ANBI status is deze gift aftrekbaar. Op deze manier kunnen we zowel de kwaliteit van Godly Play in Nederland hooghouden, als werken aan grotere bekendheid van deze bijzondere manier van werken met Bijbelverhalen.
donatie

Agenda

De plannen voor het najaar zijn in de maak. Data voor kennismakingen en introductiedagen worden eind augustus bekend gemaakt op de website.
Begin 2020 zal er weer een Basis-verteltraining zijn.
agenda_1
MailPoet