Verteltraining

Verteltrainingen

De verteltraining is een driedaagse training die in principe aaneengesloten wordt gegeven aan groepen van maximaal 12 personen. De training is de officiële basiscursus voor iedereen die Godly Play verhalen wil gaan vertellen. De training heeft drie sporen: de achtergrond van Godly Play, de ervaring van vier genres binnen Godly Play: heilige verhalen, gelijkenissen, liturgische verhalen en stilte, en praktijkoefeningen. Als je de training wilt volgen is het belangrijk om eerst tenminste een hele dag een introductietraining te hebben meegemaakt, het liefst na een kennismakingsdagdeel.

Kijk voor data van verteltrainingen in de agenda.

Het is ook mogelijk om aan te melden als belangstellende voor een verteltraining, gebruik hiervoor het formulier onderaan de pagina. Dan wordt u op de hoogte gehouden van mogelijkheden voor deelname aan een verteltraingen.

Omdat het gebruik van Godly Play in de context van een kerk anders werkt en andere uitdagingen kent dan in een school vormen we voor de verteltraining zoveel mogelijk aparte groepen.

De verteltrainingen worden gegeven door officieel opgeleide trainers, die ook ervaren vertellers zijn. De verteltraining voor leerkrachten wordt gegeven door mensen die ook zelf ervaring in het onderwijs hebben. De trainingen in Vlaanderen (Be) zijn uitsluitend voor deelnemers die in Belgie wonen, en de trainingen in Nederland alleen voor deelnemers die in Nederland wonen.

De tarieven voor de verteltraining zijn vastgesteld door de vereniging. Ze verschillen in principe alleen als er in een regio subsidie wordt gegeven, waardoor deelnemers korting kunnen krijgen.

 

Aangeven van interesse voor een verteltraining

Motiveer uw aanvraag voor deelname aan de verteltraining.
Bij bijzondere wensen of aandachtspunten kunt u dit veld gebruiken.