Training

Kennismaken

Wil je kennismaken met Godly Play en ontdekken wat het kan betekenen voor jou en de groep waarmee je werkt?

Als je meer wilt weten over Godly Play, dan is de beste manier om het zelf te ervaren. Kijk in de agenda om te zien waar en wanneer er een introductiebijeenkomst in jouw buurt is, of neem contact op om een introductie aan te vragen.

Veel mensen die een Godly Play verhaal hebben gehoord en gezien willen meer weten, leren en oefenen. Dan is na een introductiedag de drie-daagse verteltraining een volgende stap. In deze training leer je meer over de achtergronden van Godly Play, en krijg je een groter overzicht door meer verhalen te horen en te oefenen.

Training

Voor sommige mensen is deze training vooral een persoonlijke en professionele vorming, waaruit elementen van Godly Play worden gehaald om de eigen praktijk te verdiepen en te verrijken.
Anderen kiezen ervoor om zich meer en meer te verdiepen in Godly Play, en gaan proberen zoveel mogelijk te doen met alle elementen die samen Godly Play vormen. Voor deze mensen is intervisie met één of  meer mede-beoefenaars nodig, en intervisie en vervolgtrainingen vanuit de vereniging. Hiervoor is lidmaatschap van de vereniging een voorwaarde.

Godly Play leren is een intensief leerproces, dat oefening en aandacht vraagt:

  • Je begint meestal als een begeleider die buiten de kring zit, observeert en fungeert als een poortwachter tussen de kring rond het verhaal en de rest van de ruimte en de deur naar buiten.
  • Je wordt een verteller door één voor één verhalen uit je hoofd te leren en spelend te vertellen met het bijbehorende materiaal.
  •  Je eigen verwondering over het verhaal is een voorwaarde voor de kern van Godly Play: je zelf kunnen verwonderen en een groep in die verwondering kunnen begeleiden.
  • Gaandeweg verzamel je de materialen bij de verhalen die je leert vertellen. Zo ontstaat er een ruimte met zichtbare verhalen die beschikbaar zijn voor de kinderen om mee te spelen.

Om begeleider en/of verteller te worden volg je de driedaagse verteltraining. Voorwaarde is dat je tenminste een introductiebijeenkomst hebt meegemaakt, die gegeven is door geaccrediteerde trainers.

Om te blijven leren en je te verdiepen kun je je aansluiten bij de vereniging Godly Play Nederlandstalig voor vervolgtrainingen en intervisie.